Férfiküldetés – szexuálpedagógiai prevenciós foglalkozás

FIÚK PROGRAMJA
A Férfiküldetés program – a lányok foglalkozásával megegyező értékrendű és szellemiségű – bemutatja a férfi nemi működést, a férfivá válás testi-lelki jeleit.

A fiúk játékosan pillantanak be a testükben zajló folyamatokba, értik meg a férfi termékenység folyamatát, egy új emberi élet keletkezésének fantasztikus lehetőségét, melynek során fény derül arra a kódra, amit minden hímivarsejt magában hordoz. Szemléltető eszközök segítségével, maguk játsszák el a hímivarsejtek szerepét, járják be a hímivarsejtek haladási útját és élhetik át egy új élet keletkezésnek csodás történetét.

Megismerik a női test működését is, a női termékenység folyamatát és célunk, hogy megerősítsük a fiúkban, a saját szerepük felelősségét.

Érthető nyelven, és nem hagyományos módon kapnak a fiúk tájékoztatást a testi működések fantasztikus történéseiről. A dráma- és élménypedagógia eszközeivel, zenével, minél több érzékszerv bevonásával és mozgással tesszük élményszerűvé az információ befogadását.

A fiúk önképét és életérzését nagymértékben meghatározza, milyennek tapasztalják meg, és értékelik a testüket, milyen üzeneteket hallanak testükkel – és így saját magukkal kapcsolatban. Ez hatással lesz későbbi párkapcsolataikra is.

Szeretnénk hozzájárulni a fiúk férfi-identitásának megszilárdulásához azáltal, hogy átélhetik testük értékességét. Célunk az is, hogy a fiúk mind a női, mind a férfi termékenységet értéknek tekintsék.

A foglalkozás folyamán a fiúk kontrollált körülmények között kapnak választ kérdéseikre. A szexualitás témájával érték- és kapcsolat-központú szemléletben foglalkozunk. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a nemiségről pozitívan, örömmel és természetesen tudjunk megnyilatkozni.

Mindezt egy nő, fiús anyuka által közvetítve – és biztatva a résztvevő fiúkat, hogy bátran forduljanak a foglalkozás után egy számukra megbízható felnőtt férfihoz.

Várom őket szeretettel!

Praktikus információk

Az egy alkalmas, öt óra hosszú (szünetekkel) foglalkozást az IntiMiTi Központban valamint meghívásra iskolákban tartjuk.

Egy-egy csoport létszáma 8-15 fő.
Részvételi díj 3500 Ft/fő. Nagyobb távolság esetén útiköltség is kérünk.
Kedvezmény igénybevételére is van lehetőség megbeszélés szerint.
Helyigény: annyi tanterem vagy megfelelő méretű egyéb helység, ahány csoport van.

Jelentkezés

Szülők részére

A Férfiküldetés foglalkozásra jelentkezés előtt ill. a foglalkozás után lehetőség van arra, hogy a szülők megismerkedhessenek a programmal és feltegyék kérdéseiket.

Az 1-1,5 órás ingyenes Szülői bemutató segítséget nyújt a szülőknek a további beszélgetésekhez. A szülők bevonása a program fontos része mert gyakorlati javaslatokat kapnak arra, hogy miként kezeljék a testi változások témáját serdülő gyerekeiknél.

Visszajelzés fiúktól:

 

 

 • Az tetszett, hogy játszottunk és fontos dolgokról beszélgettünk.
 • Sok új dolgot tanultam és közben jól szórakoztunk.
 • Beszélgettünk a lányokról.
 • Sokat megtudtam, hogy milyen változások mennek végbe a lányoknál és a fiúknál.
 • Vigyáznunk kell a lányokra, vigyázni kell rájuk.
 • Legjobban az tetszett, hogy a babát fogtam.
 • A legjobban az tetszett, hogy értelmes volt.
 • Az tetszett, hogy játékosan tudtam meg, hogy mi az élet értelme.
 • Rájöttem, hogy ez nem is undorító.
 • Tetszett, hogy interaktív volt.
 • Olyanokat tudtam meg, ami fontos lesz!
 • Nyugodtan lehetett kérdezni és nem röhögtek ki.
 • Tetszett, hogy bármikor kérdezhettünk.
 • Nem olyan volt mint egy óra, hanem bátorító.

Szülői visszajelzések:

Amit én talán a legfontosabbnak érzek, hogy másnap fiúk-lányok megbeszélték, hogy ki mit látott, élt át. Kialakult köztük egy közös kommunikációs bázis, nyelvezet, pozitív testkép. És ami a legfontosabb, hogy talán megértették, hogy a testi változásaik célja az anyaságra illetve az apaságra való felkészülés. Köszönjük, hogy ezt sikerült átéreztetni velük! Nagyon köszönjük a csütörtöki program szervezését, nagyon tetszett Gergőnek. Részletesen elmesélt itthon mindent és bár eredetileg ő is nagyon huzakodott a programtól, utána lelkesen beszélt róla. Sőt, szerinte, kötelezővé kellene tenni!
Kedves Andrea! Fiam, teljesen kicserélődve és boldogan érkezett haza. Nagyon örültem, hogy mástól és más formában is hallott ezekről a dolgokról. Otthon is sokat beszélgetünk nőről és férfiről, szülésről, könnyíti a helyzetet, hogy sok gyerek születik a családban és ilyenkor mindig képbe kerül a téma. Fiam szerint nagyon érdekes volt, mindent elmesélt, azt mondta, hogy kár, hogy ilyen hamar vége lett… Örült, hogy sok ismerős dologgal is találkozott. Szerintem az időzítés is jó volt, legalábbis nála 5. osztályban talán korai lett volna. Azóta is emlegeti a foglalkozást és még több a kérdése, mint eddig, de ennek nagyon örülök. Szerencsére úgy érzem, hogy nem kínos előhozakodni otthon ezzel a témával sem az Ő sem a mi részünkről. Remélem ez még sokáig így lesz…. Mivel védőnő vagyok és már előzetesen ismertem a programot, az a véleményem, hogy ezt minden gyereknek hallania kellene. Örülök, hogy bekerült az iskolába és remélem, hogy évről évre visszatértek majd:) Köszönjük szépen az élményt!
A gyerekek nevében köszönöm a mai napot. nagyon jól érezték magukat, a fiúkon külön meglepődtem, ők kifejezetten boldogok volta, hogy ott lehettek. A 16 éves fiú azt mondta, hogy ez REMEK volt.
Nagyon örültem ennek a foglalkozásnak. Mivel a gyerekek az interneten keresztül – akár otthon, iskolában, edzésen – túl korán találkoznak a nemiség durva oldalával, a “pozitív” felvilágosítás, mind a biológiai, mind az érzelmi oldalt érintve, még fontosabbá vált.